Penzija in klekljanje

Ko so mi tekli zadnji službeni dnevi, sem premišljevala samo o tem, kako bom končno v penziji in uživala. Pozabila pa sem razmišljati o tem, kaj točno bom počela. Tako sem šla v penzijo in prvih nekaj tednov mi je bilo zelo lepo. Naredila sem si svoj jutranji ritual in skozi dan vse počela zelo počasi. Potem pa mi je vsak dan postal enoličen in enak. Tako sem čutila, da to ne bo v redu in da nekaj potrebujem. Ne morem tako živeti, sem si začela govoriti. Tako ne bo šlo, da ne bom živela za nič. Moram si nekaj najti, kar me bo veselilo, kar bom pričakovala in da bom nekaj ustvarjala. 

Tako sem se spomnila, da sem se vedno želela naučiti klekljati. Kje začeti? Je bilo moje prvi vprašanje. 

Penzija in klekljanje

Iskala sem krožke in našla eno skupino. Tako sem našla kontakt in poklicala, ali bi se lahko pridružila. Seveda mi ni bilo vseeno, imela sem tremo, ker nisem poznala niti ene osebe. Čas doma je naredil svoje, bila sem manj samozavestna kot včasih. To je bila še ena potrdite, da moram nekaj početi in da moram med ljudi. 

Moje prvo srečanje je bilo res lepo. Kako lepo so me ženske sprejele. Takoj so mi vse razložile in med njimi sem se počutila zelo priljubljena. Začela sem z učenjem, ki mi je sicer šlo zelo počasi. Povedale so mi, da je to čisto normalno, če tega nisem nikoli počela. Dnevi so tekli in jaz nisem klekljala samo v skupini, učila sem se tudi doma. Tako sem postala spet stara jaz, zadovoljna in nasmejana oseba. To sem potrebovala, klekljanje me je osrečilo.