Pokljuka bo naša destinacija za koriščenje bonov

Ja, takole razmišljam, ko poslušam po televiziji, kako država pomaga ljudem v krizi, dobili bomo namreč bone za koriščenje nočitve z zajtrkom, mi smo se odločili, da bo Pokljuka naša destinacija za to, da porabimo bon. Vseeno pa sem zelo skeptična glede tega, kajti nekomu, ki si ne more privoščiti dopusta, res 200 eurov veliko pomeni, po drugi strani pa tudi ne, kajti sledijo hitro drugi stroški, ki ga stanejo preveč, da bi bone sploh koristil:

  • Prevoz do tja,
  • ostala hrana,
  • priprave na dopust

Vse to si nekdo kljub temu, da dobi bon ne more privoščiti, da ga izkoristi. Tako da tukaj sem malo skeptična, naša destinacija je lahko Pokljuka, a kaj ko bomo imeli še druge stroške, mi si jih lahko privoščimo, kaj pa drugi. Osebno mislim, da ta ukrep ni pravilno zamišljen glede revnih ljudi, je pa dober za bogataše, ki se ne obremenjujejo, koliko bodo morali doplačati.

Mi smo si preračunali, da bi trije lahko imeli dve nočitve z zajtrkom, drugi stroški so na nas, ker nam je Pokljuka res lepa, bomo to izkoristili, vendar nimamo namena ostati dlje. Vprašanje pa se porodi, če nam bodo sploh dovolili rezervirati sobo samo za dve nočitve, kajti verjetno jim je cilj imeti bogatejše goste in dlje dni. To bomo še videli. Ja, Pokljuka je lepa destinacija in obiskali jo bomo, če bo le možno, je nek grenek priokus, ko ne vemo koliko bomo zapravili še zraven, a naj bo tako, kajti gre se, da slovenski turizem rešimo. Mi na žalost ne bomo rešili turizma, Pokljuka se od nas ne bo opomogla, ker bomo šparali pri hrani in nočitvah, upam, da bodo drugi jedli in nočevali več kot mi. Torej boni ja ali ne, jaz bi bila za to, da bi enostavno vsak državljan imel vikend paket z polnim penzionom, kjer bi naredil rezervacijo. Tako bi naša Pokljuka bila še lepša in dopust z polnim želodcem.